دسته بندی ها

سینی نشاء

سینی نشاء

سینی-نشاء
 
سال ها پيش، نشاءها در گلدان هاي سفالي، دانه هاي تورب يا گلدان هاي توربي توليد مي شدند. امروزه اغلب نشاها در سيني هاي polystyrene يا پلاستيكي پرورش مي يابند. اغلب اين سيني ها داراي حجره هايي به شكل مخروط يا هرم معكوس هستند كه به سمت كف باريك مي شود. سيني هايي با حجره هاي 1.5 اينچ معمولاً داراي 128 حجره در هر سيني بوده و سيني هايي با حجره هاي 2.5 اينچ، تقريباً 72 حجره در هر سيني دارند. حجره هاي كوچكتر، هزينه هاي توليد و اندازۀ نشا را كاهش مي دهند؛ اما از آنجا كه نشاي حاصل از حجرۀ كوچك، ترتيب ريشه اي بسيار كوچكتري دارد؛ بخش اعظمي از ارتباط ريشه- خاك در موقع كشيدن، بهم مي ريزد. حجره هاي كوچك همچنين زود رسي و كيفيت نشا را كاهش مي دهند. وفق پذيري گياه با نشا كاري و توانايي آن براي بازگشت سريع به رشد متعارف در زمين، توجهات مهمي در موقع تعيين مطلوب ترين اندازۀ حجره هستند.
از آنجا كه سيني هاي نشا، مجدداً مورد استفاده قرار مي گيرند؛ مي بايد پس از هر بار مصرف، تميز شده تا از شيوع امراض جلوگيري شود. ظروف را مي توان با بخار يا محلول هاي بهداشتي ضد عفوني كرد. درصورتيكه شستشوي بهداشتي بطور ناقصي سيني ها را تميز كند يا اينكه ظروف پس از شستشو كاملاً هوادهي نشده باشند؛ مشكلات رخ مي دهند. بايد سيني ها را پس از مصرف تميز كرد و شست تا هيچ مخلوط كشتي در سيني ها باقي نماند. سپس بايد سيني ها را بخار دهي نمود يا بوسيلۀ يك محلول بهداشتي توصيه شد، تميز شوند. نمايندۀ امر كشاورزي شما يا يك مشاور مجاز كنترل آفات مي تواند در مورد موادي كه در كشور شما براي تميز كردن سيني هاي نشا توصيه مي شوند؛ تجويز انجام دهد. پس از امور تميز نمودن، سيني ها را با آب خالص بشوئيد و اجازه دهيد تا سيني ها هوا خشك شوند تا از انتقال هر گونه مواد بهداشتي كه ممكن است منجر به سمي شدن كشت هاي بعدي شود، جلوگيري شود. تعبيه هاي پلاستيكي يكبار مصرف موجود براي بعضي سيني هاي polystyrene درز هاي ناشي از تميز كردن با بخار را پوشش مي دهند، عمر سيني را افزايش داده و برداشتن گياهان را راحت تر مي كنند.
سینی نشاء یکی از ابزارهای صنایع کشاورزی و پرورش نشا است که عهده دار وظیفه نگهداری نشاء محصولات کشاورزی، تا مرحله انتقال به زمین زراعی است.
یکی از بهترین روشها برای کشت نشا ( در مقایسه با کشت مستقیم) استفاده از سینی نشا میباشد.
 
سینی نشا

مزیتهای استفاده از سینی نشا:

- کنترل بیماری و آفات
- امکان استفاده از سینی نشا به دفعات مکرر(تا زمانیکه آسیبی به سینی نشا نرسد)
- جابجایی آسان
- قیمت ارزان
- زهکش مناسب
- تهویه مناسب
- افزایش نشا تولیدی
* در انتخاب این سینی ها از آنجایی که تنوع بالایی دارند ؛ کشاورز میتواند بر اساس عمق حفره و میزان سی سی خاکی که مورد نیاز است نوع سینی را انتخاب نماید.
 
سینی نشاء پلی اتیلن

مزایای نشاء کاری

از مزایای دیگر نشاء‌کاری، می‌توان به زودرس شدن محصول نیز اشاره نمود. نشاءکاری فضای کمتری اشغال می‌کند و کمک بسزایی در کاهش مصرف سوخت و کود و انرژی و نیروی انسانی خواهد بود.
این سینی‌ها با سایز بزرگ‌تر امکان تولید نشاء خیار را فراهم می‌آورد علاوه بر تولید نشاء خیار، می‌توان از آن برای تولید و عرضه رانرهای توت‌فرنگی نیز استفاده نمود.
 
سینی-نشاء
 

دسته بندی سینی نشاء از نظر مواد اولیه تشکیل دهنده

  1. پلی اتیلن
  2. یونولیت

سینی نشاء پلی اتیلن:

لازم به ذکر است که بصورت کلی برای ساخت سینی نشا از دو ماده ( پلی استایلن - یا همان پی اس ) و ( پلی اتیلن - یا همان پی ای ) استفاده میشود که ( پی ای ) منعطف بوده و برای حدود( ده )دوره کشت قابل استفاده است . و نوع ( پی اس ) که جنسی شکننده دارد ، معمولا برای یکبار قابل استفاده است و تنها اگر کشاورز بسیار با دقت نشا را خارج کند برای یک بار دیگر نیز میتوان از آن استفاده کرد .
 
سینی نشاء پلی اتیلن

مزایای سینی نشاء پلی اتیلن:

  1. تنوع رنگ (دارای دو رنگ سیاه و سفید ، مناسب تبادل حرارتی و اثر بخشی بر کیفیت نشا )
  2. تنوع محصول با توجه به نوع کشت
  3. طول عمر بالا با قابلیت شستشو وضدعفونی جهت استفاده مجدد
  4. حمل و نقل فوق العاده آسان و منحصر به فرد (سینی های 72 خانه ایی به نحوی طراحی شده اند که به راحتی امکان قرار گیری در سبد های 18 کیلویی میوه را دارا می باشند، این مزیت فوق العاده امکان ارسال انواع نشاء با تیراژ بالا و به آسانی به هر نقطه از ایران را میسر می سازد) قابل ذکر است کشاورزان عزیز پس از مرحله باردهی نشاء های دریافتی میتوانند از سبد های پلاستیکی 18 کیلویی که در اختیار دارند جهت فروش محصول خود و ارسال آن اقدام کنند.
  5. ارزان و اقتصادی در تمام موارد
  6.  تولید نشا باکیفیت بسیار مرغوب و تلفات نزدیک به صفر
  7. افزایش تولید و راندمان صد در صد
  8. خارج کردن بسیار آسان نشاء ها نسبت به سینی های موجود در بازار
  9. دارای تهویه مناسب و ابعاد استاندارد
  10. دارای آنتی یو ووی (Anti UV) برای مقابله با پوسیدگی ناشی از نور خورشید
  11. دارای حجم‌های مناسب برای انواع کشت‌ها
  12. تهیه شده از مواد پلی اتیلنی
  13. ابلیت ضدعفونی و استفاده چند باره (تا زمانی که خود سینی از بین برود.) - نرم و قابل انعطاف
سینی نشا

نکاتی در درباره این سینی‌ها

- اکثریت سینی‌های موجود در بازار به علت استفاده از مواد PS در تولید بسیار خشک و شکننده می‌باشند این در حالیست که سینی‌های ارائه شده توسط این شرکت به علت تولید شدن از مواد پلی اتیلنی نه تنها شکننده نیستند بلکه به علت خاصیت گرمی پلی اتیلن ریشه نشاء در این سینی‌ها تشکیل می‌شود.
- حجم سینی‌های موجود در بازار به هیچ عنوان با فضای مودر نیاز برای گیاه کشت شده در آن مناسب نیستند این در حالیست که این سینی‌ها هر کدام برای کشت‌های مشخص گیاهان توصیه می‌شوند.

سینی نشاء یونولیت:

سینی نشا
این نوع سینی نشا از جنس پلاستوفوم فشرده ( یونولیت ) بوده که مزایای زیاد آن از جمله حمل آسان و ایمن (به دلیل استقامت بالا و سبک بودن) و حفظ رطوبت (به دلیل صد در صد عایق بودن فوم ) موجب گردیده تا توجه کشاورزان محترم و پرورش دهندگان نشاء را جلب نماید.
 
نکته : برای پر کردن سینی‌های نشاء هرگز از خاک و ماسه استفاده ننمائید این ترکیبات سفت و سنگین بود و ضدعفونی شده نیستند و شما در تولید و جابجایی و همچنین در هنگام کاشت با مشکل مواجه خواهید بود. از ترکیباتی که می‌توان به عنوان بستر کشت استفاده نمایید می‌توان به کوکوپیت، پیت‌ماست غنی شده و استریل، مخطولی از کوکوپیت و پیت‌ماست با یکدیگر و یا با پرلیت و یا ورمیکولیت اشاره نمود.
سینی نشا یونولیت

 

لیست کلیه سینی های نشاء شرکت به کشت به صورت ذیل دست بندی گردیده است:

 
ردیف
شرح کالا
ابعادسینی(cm)
ابعادهرحفره(cm)
ارتفاع هرحفره(cm)
حجم حفره
1
31*47
5/6
5/8
200
2
5/36*5/46
2/6
4/7
160
3
33*5/52
6
7
110
4
32*52
3/5
7
60
5
33*7/50
6/5*9/5
4/4
110
6
5/33*53
4
5
40
7
31*48
5/3
4
28
8
5/31*5/51
2/4
5/4
30
9
5/31*5/51
1/3
5/4
21
10
5/57*27
7/2*4/1
5/4
19
11
28*54
1*9/1
3/3
7