دسته بندی ها

ورمی کمپوست

ورمی کمپوست

ورمی کمپوست

تعاونی به کشت در سالهای اخیر اقدام به ایجاد کارگاه تمام مکانیزه جهت تولید کودهای ورمی کمپوست و پرورش کرم خاکی در مساحتی معادل 1 هکتار با ظرفیت تولید سالانه 3000 تن کود ورمی کمپوست و 100 تن کرم خاکی نموده است از جمله مشخصه های کارگاه تولیدی راه اندازی و جمع آوری تمام مکانیزه کودهای فوق می باشد ، همچنین سیستم آبیاری مورد استفاده از نوع مه پاش بوده و تغذیه بستر کرم بصورت ماهیانه با توجه به آنالیزهای جهانی صورت می پذیرد . در ضمن در قسمتی از کارگاه سرندی غول آسا بصورت دوار نصب گردیده که روزانه معادل 50 تن کود را سرند کرده در سایزهای 2 و 3 و 5 میلیمتر آماده بسته بندی می نماید . در قسمت بسته بندی با توجه به نیاز بازار در اوزان 1 تا 5 کیلوگرمی جهت مصارف خانگی و 25 تا 50 کیلوگرمی جهت مصارف باغی و زراعی آماده و در بسته بندی های شکیل مطابق با استانداردهای جهانی به بازار عرضه می گردد . خوشبختانه اخیرا شرکت موفق به تولید کودهای ارگانیک با مشتقات ورمی کمپوست ( کودهای ترکیبی ) در حالتهای گرانوله و پودری و پلیتی شده است که از کیفیت و آنالیز بسیار مطلوبی جهت رشد و نمو گیاهان برخوردار می باشد . همچنین زمینه تولید و فرآوری کرم خاکی با همکاری شرکتها و ارگانهای مختلف صورت پذیزفته است که از آن جمله می توان به تولید انواع پودر کرم ( کرم خشک شده ) و روغن کرم جهت مصارف آرایشی و بهداشتی اشاره کرد لذا از کلیه کشاورزان و تاجران گرامی جهت همکاری طبق سفارش درخواستی دعوت به عمل می آوریم .

ورمی‌کمپوست

ورمی‌کمپوست متشکل از ورمی (کرم خاکی) و کمپوست (کود آلی) به معنای نوعی کود آلی است که از فعالیت کرم خاکی حاصل می‌گردد.
بیش از ۲۷۰۰ نوع کرم خاکی در طبیعت وجود دارد این کرم‌ها با کاوش خاک و تغذیه عناصر موجود در خاک و آمیختن آن با آنزیم‌های موجود در بدن خود، خاک را تازه می‌کنند و قدرت باروری آن را افزایش می‌دهند همچنین به دلیل جابجایی مداوم در خاک، با ایجاد سوراخ‌های زیاد، راه نفوذاکسیژن به خاک را آسان می‌کنند.
کلمه ورمی (Verms) از لغت لاتین ورم (Vermis) گرفته شده که به معنی کرم است. تولید ورمی کمپوست فرایندی نیمه هوازی است (حدود ۸۰٪ رطوبت) که توسط گونه‌ای خاص از کرمها، قارچ‌ها، باکتری‌ها، و اکتینومیست‌ها انجام می‌شود، همچنین مواد حاصل از بستر رشد کرم بوده که پس از دفع مواد زائد از سیستم گوارشی کرم در محیط باقی می‌ماند، ورمی‌کمپوست، مجموعه‌ای از فضولات کرم به همراه مواد آلی تجزیه شده و نیز اجساد کرم‌هاست که برای گیاه ارزش غذایی فراوانی دارد. در خاک‌هایی دارای مواد دفع شده توسط کرمها، عناصری مانند نیتروژن، فسفر و پتاسیم ۵ – ۱۱ مرتبه بیشتر از خاک‌های بدون کرم است. در اثر عبور مواد آلی از دستگاه گوارش کرم، عناصری از جمله ریزمغزی‌ها زیاد می‌شوند.
تولید ورمی‌کمپوست، تغذیه کرم‌های قرمز حلقوی بارانی موسوم به Eisenia Foetida از مواد آلی پسماندهای آشپزخانه بوده و محصول این فرایند کود آلی است که یکی از غنی‌ترین کودهای شناخته شده در دنیا است.
ورمی کمپوست حاصل فعالیت بیولوژیک نوعی کرم‌خاکی با نام علمی Eisenia fotida و گونه های دیگر  می‌باشد این جانور با تغذیه از موادآلی موجود در طبیعت آن‌ را به کود آلی مغذی تبدیل نموده به گونه‌ای که در حال حاضر این کود به عنوان یکی از غنی‌ترین کودهای آلی بیولوژیک شناخته شده در دنیا کاربرد دارد .
ورمی‌کمپوست در خواص فیزیکی،‌ شیمیایی و بیولوژیکی خاک تأثیر بسزایی دارد. این کود اصلاح‌کننده خصوصیات فیزیکی وشیمیایی و بیولوژیکی خاک بوده و علاوه بر وزن مخصوص کم، فاقد هر گونه بو، میکروارگانیسم‌های پاتوژن، باکتری‌های غیر هوازی، قارچ‌ها و علف‌های هرز می‌باشد. ورمی‌کمپوست علاوه بر قابلیت جذب آب با حجم بالا، شرایط مناسب جهت دانه‌بندی و قدرت نگه‌داری مواد غذایی مورد نیاز گیاهان را فراهم می‌نماید. ورمی‌کمپوست حاوی عناصر غذایی بسیار غنی به‌ویژه ازت بوده که به‌تدریج آن‌ها را در اختیار گیاه قرار می‌دهد (این نکته از نظر حاصل‌خیزی خاک بسیار پراهمیت است.) این کود در مقایسه با سایر کودهای آلی دارای میزان عناصر اصلی غذایی بالاتری است. ورمی‌کمپوست علاوه بر عناصر ماکرو مانند ازت، فسفر و پتاسیم که در فعالیت‌های حیاتی گیاه نقش اساسی دارند حاوی عناصر میکرو مانند آهن، مس، روی و منگنز نیز می‌باشد. علاوه بر این با داشتن موادی مانند ویتامین B12 و اکسین عوامل محرک رشد گیاه را فراهم می‌آورند.  
معمولآ نسبت کربن به ازت (C/N) ورمی کمپوست20-15بوده و طول دانه‌های خشک آن  بین 1-5mm متغیر است. هوموس آن نیز 20%  وزن خشک می‌باشد.
کرم‌های زباله‌خوار با تغذیه زایدات آلی آن‌ها را تجزیه و دگرگون می‌نمایند. فرآیند هضم این کرم‌ها به تغییر سریع‌تر مواد آلی منتهی شده و کمپوست تثبیت می‌شود. نتیجة این عمل دستیابی به ورمی‌کمپوست با کیفیت بالا است که با بالاترین استانداردهای جهانی برابری می‌کند.

ورمی کمپوست چیست:

ورمی کمپوست یک کود بیو ارگانیک است که بسیار نرم، سبک وزن،ترد،تمیز و بی بو بوده و ظاهری کم و بیش به پودر گرانول قهوه دارد و سرشار از مواد زیط مغذی میکرو و ماکرو می باشد که توسط کرم های خاکی ایزینیا فوتیدا ایجاد می شود.
کیفیت ورمی کمپوست به نوع غذا (محیط کشت) یا مواد زائد آلی که کرم‌ها از آن تغذیه کرده‌اند، بستگی دارد. برای مثال کرم‌ها می‌توانند مواد آلی با سلولز زیاد مانند خاک اره را هضم کرده و یک ماده اصلاح‌کننده خاک با کیفیت پائین تولید نمایند، برعکس کرم‌ها قادرند با مواد غنی از ازت و فقیر از سلولز، ورمی کمپوست با کیفیت عالی تولید نمایند.
نسبت کربن به ازت (C/N) ورمی‌کمپوست برابر 20 و پائین‌تر از آن می‌باشد. طول دانه‌های خشک ورمی کمپوست بین 1تا5 میلیمتر و وزن مخصوص آن نیز کمتر از خاک گلدان است. هوموس آن حدود %20 وزن خشک آن می‌باشد.
یکی از مصارف عمده که امروزه در دنیا بسیار مورد توجه قرار گرفته است، استفاده از زباله جهت تولید ورمی کمپوست می‌باشد. هزینه دفع بسیاری از زائدات آلی که توسط صنایع نوین تولید می‌شوند گران تمام شده و مسائلی از قبیل بو یا آلودگی آبهای سطحی را موجب می‌شوند که این‌گونه مسائل با استفاده از کرم‌های خاکی می‌توانند برطرف شوند بخصوص استفاده از کرم‌های‌خاکی ایزنیافوتیدا (E.Fotida) که می‌توانند در حضور هوا به تجزیه مواد آلی پرداخته و در نتیجه آلودگی محیط را کاهش دهند.
بسیاری از زائدات آلی که توسط صنایع نوین تولید می شوند گران تمام شده و مسائلی از قبیل بو یا آلودگی آبهای سطحی را موجب می شوند. تحقیقات نشان می دهد که اینگونه مسائل با استفاده از کرمهای خاکی میتوانند برطرف شوند بخصوص استفاده از کرمهای خاکی ایزنیافوتیدا (E.Fotida) که میتوانند در حضور هوا به تجزیة مواد آلی پرداخته و در نتیجه آلودگی محیط را کاهش دهند. بسیاری از انواع زائدات آلی انسانی، حیوانی و صنعتی برای تولید ورمی کمپوست بکار رفته و کود حاصله در بازارهای کشورهای پیشرفته ی صنعتی دارنده کشاورزی پایدار مانند : آمریکا، ایتالیا، فیلیپین و … به فروش می رود.
طبق تحقیقات به عمل آمده میزان مصرف گوشت قرمز به علت کمبود میزان علوفه و غذای دام و طیور تولیدی تا سال 2050 به میزان شدیدی رو به کاهش است این موضوع موجب تغییر رژیم غذایی و تغییر به سمت گیاه خواری می شود. کود ورمی کمپوست از جمله کودهای ارگانیک و بدون ضرر می باشد که در دهه اخیر مورد توجه بسیاری از تولید کنندگان محصولات کشاورزی به خصوص در کشورهای پیشرفته قرار گرفته است که مبنای توسعه کشاورزی پایدار تولید و عرضه می شود و سبب ایجاد رقابت در میزان تولید و کیفیت محصول نهایی شده است .

ویژگی های ورمی کمپوست

به طور خلاصه می توان ویژگی های ورمی کمپوست را شامل موارد زیر دانست:
  1. سبک و فاقد هرگونه بو
  2. عاری از علفهای هرز
  3. حاوی میکروارگانیسمهای هوازی مفید مانند ازتوباکتریها
  4. بالا بودن میزان عناصر اصلی غذایی در مقایسه با سایر کودهای آلی
  5. دارا بودن عناصر میکرو مانند آهن ، روی ، مس و منگنز
  6. دارا بودن مواد محرکه رشد گیاهی نظیر ویتامینها به ویژه ویتامین ب 12
  7. قابلیت بالای نگهداری آب و مواد غذایی
  8. فرآوری آسان و سریع تر از کمپوست آلی
  9. عاری از باکتریهای غیر هوازی ، قارچها و میکروارگانیسم های پاتوژن
  10. اصلاح کننده خصوصیات فیزیکوشیمیایی و بیولوژیکی خاک
  11. وجود عناصر ازت، فسفر ، پتاسیم ، کلسیم ، آهن ، روی ، مس و منگنر
  12. استفاده از ورمی کمپوست در تهیه چای کمپوست

فواید استفاده از کمپوست:

• در ایجاد کشاورزی پایدار مناسب است و از کاهش محصول جلوگیری کرده و باعث افزایش آن می‌گردد.
• ذخیره کننده بزرگی از عناصرو آب بوده و به این ترتیب اعتماد و دلگرمی کشاورزان با استفاده از آن در مزارع بیشتر می‌شود و قابلیت ذخیره آب در خاک را افزایش می‌دهد.
• باعث بهبودی ساختمان خاک شده و عملیات شخم را آسانتر می‌کند همچنین قابلیت ذخیره آب در خاک را افزایش می‌دهد.
• هوموس و مواد آلی خاک را افزایش داده و بعضی از ویتامین‌ها، هورمونها و آنزیمهای مورد نیاز را تأمین می‌کند که این مواد نمی‌توانند بوسیله کودهای شیمیایی تأمین گردند. بنابراین در خاکهای با کمبود مواد آلی بسیار مفید و مناسب می‌باشد.
• در جلوگیری از تغییر اسیدیته خاک همانند یک بافر عمل می‌کند.
• وقتی که در هنگام مرحله کمپوست شدن درجه حرارت به 60 درجه یا بیشتر می‌رسد، عوامل پاتوژن و بیماریزا، تخم انگلها، بذور علفهای هرز را از بین برده و آنها را نابود می‌کند.
• کمپوستی که کاملاً آماده شده و رسیده باشد، براحتی با خاک در حال تعادل قرار می‌گیرد و تهویه خاک را بهبود می‌بخشد.
• کودهای اضافه شده را براحتی و با جلوگیری از تلف شدن و هدر روی در اختیار گیاه قرار می‌دهد.
• بسیاری از عناصر‌و مواد غذایی پر‌مصرف‌و ‌کم‌مصرف را که در‌خود داشته است در خاک آزاد کرده‌و در اختیار‌گیاه قرار می‌دهد.
• وزن مخصوص ظاهری خاک را به شدت کاهش داده و بنابرای برای خاک سنگین و رسی بسیار مناسب و مفید است.
• چون ظرفیت نگهداری عناصر در سطح آن زیاد می‌شود، بنابراین در کاهش عناصر و مواد غذایی گیاه در خاکهای سبک و شنی بسیار مناسب و مفید است.
• آزولا گیاهی مفید برای شالیزار می‌باشد در صورتیکه رشد مناسب و معقولی در منطقه داشته باشد. ولی اقلیم و شرایط منطقه و همچنین افزایش آلودگی آبها در منطقه به عناصر مختلف خصوصاٌ ازت و فسفر باعث رشد زیاد‌و بی‌رویه آن شده است بطوریکه امروزه تهدیدی بسیار جدی برای شالیزارها، استخرها، آب‌بندانها و تالابها شده و رشد برنج و جمعیت آبزیان را در معرض خطر قرار داده است.

اثر کود ارگانیک ورمی کمپوست بر روی حاصلخیزی خاک و صفات ظاهری گیاه

کرم های خاکی در هنگام مصرف ماده آلی مقداری زیادی خاک نیز می خورند. مواد حاصل از تغذیه کرم خاکی بعد از دفع خاکدانه های مستحکمی را تشکیل می دهد که یکی از پایدارترین انواع خاکدانه ها و همچنین بهترین نوع خاکدانه ها یعنی خاکدانه های کروی هستند.
ورمی کمپوست در خواص فیزیکی ، شیمیایی و بیولوژیکی خاک تاثیر بسزایی دارد. این کود اصلاح کننده خصوصیات فیزیکی ، شیمیایی و بیولوژیکی خاک بوده و علاوه بر وزن مخصوص کم ، فاقد هرگونه بو ، میکروارگانیسم های پاتوژن ، باکتری های غیر هوازی ، قارچ ها و علف های هرز می باشد. ورمی کمپوست علاوه بر قابلیت جذب آب با حجم بالا ، شرایط مناسب جهت دانه بندی و قدرت نگه داری مواد غذایی مورد نیاز گیاهان را فراهم می نماید . ورمی کمپوست حاوی عناصر غذایی بسیار غنی به ویژه ازت بوده که به تدریج آنها را در اختیار گیاه قرار می دهد.( این نکته از نظر حاصل خیزی خاک بسیار پر اهمیت است) این کود در مقایسه با سایر کودهای آلی دارای میزان عناصر اصلی غذایی بالاتری است. ورمی کمپوست علاوه بر عناصر ماکرو مانند ازت ، فسفر و پتاسیم که در فعالیتهای حیاتی گیاه نقش اساسی دارند حاوی عناصر میکرو مانند آهن ،مس ، روی ، منگنز نیز می باشد. علاوه بر این با داشتن موادی مانند ویتامین B12 و اکسین عوامل محرک رشد گیاه را فراهم می آورند.
كرمهاي‌ خاكي‌ درنتيجه‌ فعاليت‌ خود باعث‌ تحرك‌ يونها در سطح‌ و عمق‌ پروفيل‌ خاك ‌مي‌گردند و به‌عبارت‌ ديگر هدايت‌الكتريكي‌ خاك‌ را با اين‌ عمل‌ افزايش‌ مي‌دهند. در اين‌ مرحله‌ آنها با ترشح‌ مواد شيميايي‌ مي‌توانند برخي‌ از عناصر غذايي‌ پايه‌ موجود در خاك‌ را از حالت‌ تثبيت‌ خارج‌نموده‌ و به‌ شكل‌ قابل ‌جذب‌ گياه‌ تبديل‌ نمايند. اين‌ فرآيند توسط كرمهاي‌ خاكي‌ به ‌دو صورت‌ مستقيم‌ و غيرمستقيم‌ انجام‌ مي‌گيرد. مثال‌ تأثير مستقيم‌ آنها، معدني‌شدن‌ ازت‌ است‌ اين‌ عنصر كه‌ معمولا به ‌شكل‌ كمپلكسهاي‌ آلي‌ غيرقابل‌ استفاده‌ براي‌ گياه‌ دارد، پس‌از عبور از لوله‌ گوارش‌ كرمهاي‌خاكي‌ ابتداء به‌ آمونياك‌ و سپس‌ به‌ نيتريت‌ و نيترات‌ تبديل‌ مي‌گردد. مثال‌ تأثير غيرمستقيم‌ كرمهاي‌خاكي‌ در ازدياد حاصلخيزي‌ خاك‌، افزايش‌ فعاليت‌ ميكروارگانيسمها و جانوران‌ خاكزي‌ و در نتيجه‌ توليد مواد محرك‌ رشد نظير ويتامينها به‌ويژه‌ ويتامين‌ B12 است‌.
بنابراین با توجه به نقش کرم‌های‌خاکی در اصلاح ساخت بافت و سایر عوامل یاد شده دارند. بطور مستقیم در ازدیاد حاصل‌خیزی و باروری خاک و افزایش محصول مؤثر واقع می‌شوند. همچنین شواهد بسیاری وجود دارد که غلظت کلسیم، سدیم، منیزیم، پتاسیم، فسفر و مولیبدن قابل جذب در مدفوعات کرم‌های‌خاکی بیشتر از محیط اطراف آنها می‌شود .
گیاهانی که از کود ورمی کمپوست تغذیه می‌کنند دارای ظاهری بلندتر و رشدی سریعتر و همچنین شاهد افزایش قطر ساقه وبرگ آنها نیز می‌باشند. بر اساس آزمایشات و تحقیقات انجام شده، استفاده ورمی کمپوست با غلظت کمتر در رشد و نمو گیاهان تاثیر بیشتری دارد. این نتایج علمی بر اساس یافته‌های مرکز تحقیقات اوهایو ( Ohio state university ) انجام شده است.
گزارشات این نتایج به شرح زیر می‌باشد:
کود ورمی به عنوان یکی از اجزاء مغذی گیاهان در باغبانی و گل کاری تاثیر مستقیمی در خواص فیزیکی و شیمیایی و رشد و نمو گیاهان دارد.(منابع زیست فنّاوری Biosource Technology) افزایش در میزان رشد و نمو گیاهان همیشه به عنوان یک مزیت و برتری محسوب نمی‌شود. اما کود ورمی کمپوست فعالیت و عملکرد بیولوژیکی دارد و خود مواد دفع کننده قارچی دارد که از رشد بی رویه و منفی محصول جلوگیری می‌کند و به گونه‌ای روند رشد گیاهان را کنترل می‌کند.

موارد استفاده ورمی كمپوست :

ورمي كمپوست قابل استفاده در كليه محصولات زراعي، باغي و گلخانه‌اي مي باشد.

اهم خواص فيزيكي و شيميايي ورمي‌كمپوست عبارتند از:

  1. سبك و فاقد هرگونه بو
  2. عاري از علفهاي هرز
  3. حاوي ميكروارگانيسم‌هاي هوازي مفيد مانند ازتوباكتري‌ها
  4. بالا بودن ميزان عناصر اصلي غذايي در مقايسه با ساير كودهاي آلي
  5. دارا بودن عناصر ميكرو مانند آهن، روي، مس و منگنز
  6. دارا بودن مواد محركه رشد گياهي نظير ويتامين‌ها بويژه ويتامين B12
  7. قابليت بالاي نگهداري آب و مواد غذايي
  8. فرآوري آسان و سريع‌تر از بيوكمپوست
  9. عاري از باكتري‌هاي غيرهوازي، قارچ‌ها و ميكروارگانيسم‌هاي پاتوژن
  10. اصلاح كنندة خصوصيات فيزيكوشيميايي و بيولوژيكي خاك

مقدار و نحوه مصرف کود ورمی کمپوست:

بهترین روش مصرف هر نوع کود انجام آزمون خاک و مشاوره با کارشناسان تغذیه گیاه و خاکشناسی می باشد ولی بصورت عام مصرف ورمی کمپوست محدودیتی نداشته و مقادیر پیشنهادی بصورت عمومی و تجربی مورد آزمایش قرار گرقته است و مصرف بیش از مقادیر پیشنهادی نیز باعث سوختن گیاه نمی گردد.کود ورمی کمپوست را بصورت های مخلوط با خاک سطحی و یا هنگام تعویض گلدان با کل خاک و یا هنگام کاشت نهال بصورت چاله ای در اطراف ریشه (چالکود) مصرف نمایید.
گلدانهای آپارتمانی: به عمق 2 الی 5 سانتیمتر خاک گلدان را برداشته و کود ورمی کمپوست را جایگزین نموده و با خاک سطحی مخلوط کنید. در صورت جابجایی گلدان معادل20%الی40% از حجم گلدان جدید را کود ورمی کمپوست و الباقی را با خاک معمولی مخلوط نمائید. ترکیب خاک اره و ورمی کمپوست هم از نظر کیفیت و هم از نظر هزینه خیلی بهتراز سایر بستر هاست.

صیفی جات: 3 تا 5 کیلو گرم کود ورمی کمپوست در هرمترمربع ( بصورت مخلوط با خاک سطحی).
باغچه های خانگی : 3 تا 5 کیلوگرم کود ورمی کمپوست در هر متر مربع بصورت مخلوط با خاک سطحی به عمق 10 الی 15 سانتیمتر.
سبزی کاری: مخلوط 10% الی 15% کود ورمی کمپوست با خاک گلدان یا خاک سطح باغچه، حداقل به عمق 2 تا 5 سانتی متر.
درختان غیر مثمر: 3 تا 5 کیلو گرم برای هر درخت به صورت چالکود.
درختان مثمر: 5 تا 10 کیلوگرم برای هر درخت به صورت چالکود.
نهال کاری: 3 کیلوگرم گرم برای هر نهال بصورت چالکود
نشا کاری و تکثیر: 25 تا 75 گرم برای هر نشا
زمینهای زراعی: 5000 الی 10000 کیلو گرم در هکتار بسته به نوع کشت و کیفیت خاک.
 
براي نگهداري از گياهان بويژه مزارع، گلخانه‌ها و درختان ميوه نيازمند مواد آلي مي‌باشيم. سال‌ها مطالعه و تلاش كرديم و پس از انجام مراحل تحقيقات و آزمايشات گوناگون دريافتيم باز هم قدرت لايزال پروردگار با خلقت موجودي ارزشمند بنام كرم خاكي توانسته يكي از عمده ترين نيازمندي‌هاي بستر گل و گياه يعني مواد آلي را با وجود فضولات اين جانور تأمين نمايد.
ورمی كمپوست حاصل فعاليت بيولوژيك يك نوع كرم خاكي است اين جانور از مواد آلي موجود در طبيعت تغذيه كرده و آن‌را به كود آلي مغذي تبديل مي‌كند. در حال حاضر ورمی كمپوست به‌عنوان تنها كود آلي بيولوژيك در دنيا شناخته شده و فرايند كمپوست را به‌صورت بيولوژيك انجام مي‌دهد.
 
ورمی كمپوست در خواص فيزيكي،‌ شيميايي و بيولوژيكي خاك تأثير بسزايي دارد. اين كود اصلاح‌كنندة خصوصيات فيزيكی و شيميايي و بيولوژيكي خاك بوده و علاوه بر وزن مخصوص كم، فاقد هر گونه بو، ميكروارگانيسم‌هاي پاتوژن، باكتري‌هاي غير هوازي، قارچ‌ها و علف‌هاي هرز مي‌باشد. ورمی كمپوست علاوه بر قابليت جذب آب با حجم بالا، شرايط مناسب جهت دانه‌بندي و قدرت نگه‌داري مواد غذايي مورد نياز گياهان را فراهم مي‌نمايد. ورمی كمپوست حاوي عناصر غذايي بسيار غني به‌ويژه ازت بوده كه به‌تدريج آن‌ها را در اختيار گياه قرار مي‌دهد (اين نكته از نظر حاصل‌خيزي خاك بسيار پراهميت است.) اين كود در مقايسه با ساير كودهاي آلي داراي ميزان عناصر اصلي غذايي بالاتري است. ورمی كمپوست علاوه بر عناصر ماكرو مانند ازت، فسفر و پتاسيم كه در فعاليت‌هاي حياتي گياه نقش اساسي دارند حاوي عناصر ميكرو مانند آهن، مس، روي و منگنز نيز مي‌باشد. علاوه بر اين با داشتن موادي مانند ويتامين B12 و اكسين عوامل محرك رشد گياه را فراهم مي‌آورند.   

مصرف ورمی کمپوست در محصولات زراعی

با توجه به نتایج مطالعات مختلف در صورتیکه برای مصرف کننده از نظر اقتصادی توجیه داشته باشد در اکثر محصولات زراعی میتوان بین ۵ تا حداکثر ۴۰ تن در هکتار مصرف نمود. با توجه به گران قیمت بودن این کود بنابراین برای محصولات زراعی پیشنهاد میشود بین ۵ تا ۱۰ تن در هکتار مصرف گردد .
برای بهینه سازی مصرف و اثر بخشی مطلوب توصیه میگردد مقدار 5 تن در هر هکتار کود ورمی کمپوست را برای محصولاتی چون سیب زمینی ، گوجه فرنگی و خربزه در مرحله خاکدهی پای بوته بصورت نواری مصرف نمود.
برای سایر محصولات زراعی از جمله پیاز ، چغندر قند ، پنبه ، ذرت ، برنج و سایر محصولات مقدار مصرف بین ۳ تا ۵ تن در هر هکتار همزمان کاشت و مخلوط با خاک سطحی مصرف گردد.

مصرف ورمی کمپوست در محصولات باغی

بیشترین مصرف کود ورمی کمپوست در باغات و بطور ویژه در باغات پسته ، انگور ، مرکبات ، انار و سیب صورت میگیرد. هر چند که مصرف این کود برای کلیه محصولات باغی مفید و باعث افزایش کمی و کیفی محصول میگردد.
بدین منظور برای درخت پسته با سن بیش از ۷ سال مقدار ۵ تا 10 کیلوگرم برای هر درخت و برای مرکبات بین ۴ تا ۵ کیلو گرم و برای درخت انار ۳ تا ۵ کیلو گرم مصرف گردد.
برای درختان بین ۲ تا ۵ ساله مصرف 3 کیلو گرم توصیه میگردد. بهترین زمان مصرف در اواخر زمستان و بصورت چالکود میباشد . برای سایر درختان میوه بین 3 تا 5 کیلوگرم برای هر درخت پیشنهاد میگردد.

مصرف ورمی کمپوست در محصولات گلخانه ای

ورمی کمپوست حاصل از بازیافت کود دامی و بقایای گیاهی سرشار از مواد مغذی و مواد هومیکی بوده که برای بهبود وضعیت خاک در گلخانه ها و افزایش قابلیت جذب عناصر غذایی نقش موثری دارد. این کود بیولوژیک بهترین ترکیب آلی برای مصرف در محصولات گلخانه ای می باشد . خصوصا برای محصول خیار ، گوجه فرنگی ، فلفل دلمه ای ، سایر صیفی جات می باشد.
بنابر این مقدار ۱ تا ۲ کیلوگرم از کود را در هر متر مربع و قبل کشت مصرف شود.
در شرایط گلخانه ای عموما کلسیوم  ،آهن و بور به صورت قابل جذب نمیباشند ، ورمی کمپوست در شرایطی را فراهم می آورد که این عناصر به صورت قابل جذب برای گیاه باشد .

مصرف ورمی کمپوست در گیاهان زینتی و انواع گل

برای فضای کشت گل و گیاه میتوان مقدار ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ گرم از کود ورمی کمپوست را در هر متر مربع مصرف نمود.

مصرف ورمی کمپوست در درختچه های زینتی و فضای سبز

ورمی کمپوست علاوه بر فواید زیاد به دلیل چهار ویژگی خاص بدون بو ، فاقد علف هرز و عاری از بیماری ها و جاذب رطوبت بودن برای فضای سبز گزینه مناسبی است .
مقدار مصرف ۵۰۰ گرم در متر مربع توصیه میگردد.

مصرف ورمی کمپوست در خزانه ها و نهالستان ها

برای خزانه و نهالستان به مقدار ۱ کیلو گرم در متر مربع قبل کشت مصرف شود.
برای نهال که تازه کاشته میشود مقدار ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ گرم مخلوط با خاک مورد استفاده قرار گیرد.

مصرف ورمی کمپوست در گیاهان دارویی

با توجه به اینکه مصرف کود های شیمیایی برای محصولات دارویی مشکلاتی را بوجود می آورد ، بنابراین ورمی کمپوست گزینه جایگزین مناسبی می باشد. مقدار مصرف ۵۰۰ گرم در متر مربع پیشنهاد میگردد.

برتري ورمي كمپوست به كمپوست معمولي

ورمي كمپوست ماده اي شبيه به پيت (peat) است كه به خوبي تغيير فرم يافته و ساختار، تخلخل، تهويه، زه كشي و ظرفيت نگهداري رطوبت آن در حد آلي مي باشد. توليد ورمي كمپوست تعداد ريز موجودات بيماري زاي گياهي (pathogenic microganisms) را به شدت كاهش داده و بنابراين از اين نظر برتري نسبي به كمپوست معمولي دارد. توليد كمپوست به عنوان يك فرآيند هوازي منجر به معدني شدن (mineralization) نيتروژن مي شود كه در مورد توليد ورمي كمپوست ، استفاده از كرم هاي خاكي باعث تسريع اين روند مي گردد. فرآيند هوموسي شدن (Humification) كه در مرحله رسيدگي (Maturation stage) كمپوست سازي اتفاق مي افتد، در طول فرآيند توليد ورمي كمپوست، بزرگتر و سريع تر اتفاق مي افتد. كود توليدي در اين روش به علت بالا بودن نسبت كربن به ازت (C/N15) فاقد بوي نامطبوع و فعاليت حشرات مزاحم مي باشد.

عناصر موجود در ورمی كمپوست :

ازت ، فسفر ، پتاسيم ، كلسيم ، آهن ، روي ، مس ، منگنز
 

مقایسه کود ورمی کمپوست و کود گاوی

کود گاوی

در هر هکتار ۲۵۰۰۰۰ تومان هزینه  اضافی دارد. (افزایش هزینه کارگری تا میزان هم وزن خود برای وجین علف هرز دارد زیرا علف هرز حاصل تمام توان تولیدی خاک و زمین را برای باروری خود جذب مینماید.)
علف هرز دارد.
مواد شیمیایی دارد.
افزایش محصول در قیاس با کود ورمی‌کمپوست ندارد.لکن در قیاس با زمین بدون کود، افزایش محصول دارد.
میزان مصرف کود حدود ۳ برابر کود ورمی‌کمپوست است.
محصول تولیدی ارگانیک نیست.

کود ورمی‌کمپوست

علف هرز ندارد.
مواد شیمیایی ندارد.
افزایش محصول از ۲۰ تا ۷۰ درصد دارد.
میزان مصرف کود یک سوم کود گاوی است.
محصول تولیدی ارگانیک است.
 

آنالیز کود دامی :

آنالیز ورمی کمپوست
 

آنالیز کود ورمی کمپوست :

آنالیز ورمی کمپوست
 

قیمت ورمی کمپوست :

کود ورمی کمپوست به دو صورت سرند شده و سرند نشده آماده سازی می گردد که بر حسب نوع بارگیری بصورت فله ای و بسته بندی شده قابل عرضه می باشد که قیمت های آن طبق جدول ذیل تقسیم بندی می گردد :
 
ردیف نام محصول قیمت
1  کود ورمی کمپوست سرند شده بسته 25 کیلوگرمی کیلویی 3000 تومان
2 کود ورمی کمپوست سرند شده بسته 40 کیلوگرمی کیلویی 2500 تومان
3 کود ورمی کمپوست سرند شده فله ای کیلویی 2000 تومان
4 قیمت کود گرانوله ورمی کمپوست کیلویی 4000 تومان
 
قابل ذکر است قیمت های فوق جهت خرید کود در تناژهای بالا محاسبه می گردد و در صورت خرید کود به میزان کمتر از یک تن کلیه قیمت ها 30% افزایش قیمت می یابد.
 
ردیف نام محصول قیمت
1 قیمت کود ورمی کمپوست سرند شده بسته بندی 1 کیلویی 12000 تومان
2 قیمت کود ورمی کمپوست سرند شده بسته بندی 3 کیلویی 27000 تومان
3 قیمت ورمی واش تانکری ( هر لیتر ) 5000 تومان
4 قیمت ورمی واش 4 لیتری 50000 تومان
 

مقاله ورمی کمپوست

آیا می دانید با مصرف کودهای شیمیایی سرطان را قورت میدهید؟
آیا میدانید محصولات کشاورزی سالم از مدفوع کرم خاکی به دست می آید؟
آیا تا به حال نام به کشت به گوشتان خورده است؟
دیگر نگران نباشد...

• بهترین کود طبیعی قابل استفاده برای کشاورزی و گیاهان زینتی
ورمی کمپوست به کشت محصولی نوین در کشاورزی ارگانیک
• کود طبیعی و بدون بو، محصولی ارگانیک عاری از هر گونه مواد شیمیایی
• میزان بالای عناصر مواد غذایی نسبت به سایر کودهای آلی
• افزایش مقاومت گیاه نسبت به استرس و تنش محیطی
• حاوی سطح بالایی از عناصر ضروری برای رشد گیاهان
• تثبیت ph خاک در محدوده خنثی و بهبود سریع کیفیت خاک
• جذب رطوبت بالا و قابلیت بالای نگهداری آب و تامین کننده رطوبت مورد نیاز گیاه
• قابل استفاده در پرورش کلیه محصولات کشاورزی و گیاهان زینتی بخصوص گلهای تزئینی حساس
• ایجاد مقاومت در گیاه در مقابل عوامل بیماری زا و پاتوژن ها
• دارای میکرو ارگانیسم های مفید و عاری از باکتریهای غیر هوازی ، قارچ ها و میکروارگانیسم های پاتوژن
• مناسب برای محلول پاشی به علت دارا بودن عناصر میکرو مانند آهن، روی، مس ،منگنز ،کلسیم و عناصر ماکرو مانند فسفر، پتاس، نیتروژن
• جلوگیری از آبشویی و از دست رفتن مواد مغذی خاک با ایجاد کمپلکس فعال در خاک
• بهبود حاصلخیزی و افزایش رشد ریشه گیاه و تحریک زندگی میکروسکوپی در خاک
• افزایش تداوم کیفیت گل های شاخه بریده در طی نگهداری در گل فروشی ها
• افزایش وزن ساقه و برگ و قطر و ارتفاع گیاه به ویژه در محصولات علوفه ای
• عاری از تخم علف های هرز و مواد شیمیایی مضر برای خاک
• ارتقاء مقاومت در برابر پاتوژن ها و عوامل بیماری زای خاک
• تداوم گلدهی گونه های مختلف گیاهان تزئینی
• افزایش نسبت اسانسها و مواد موثر در گیاهان دارویی
• بهبود جوانه زنی بذرها و جلوگیری از زرد شدن و ریزش برگ ها
• جایگزینی مطمئن برای کودهای حیوانی سنتی
• کاهش و نهایتا حذف مصرف کودهای شیمیایی و مواد محرکه رشد خارجی
• تامین کننده عناصر اساسی ایجاد کننده عطر و طعم در محصولات کشاورزی
• حفظ کیفیت و افزایش مدت نگهداری محصولات کشاورزی در انبار
• کاهش هزینه های تولید و نگهداری محصولات کشاورزی

مجوز تولید ورمی کمپوست و پرورش کرم خاکی

مجوز تولید ورمی کمپوست و پرورش کرم خاکی

تنها شرکت دارنده مجوز تولید کود ورمی کمپوست و پرورش کرم خاکی در کل کشور

خرید و فروش ورمی کمپوست

شرکت به کشت به دلیل مصرف در باغها و مزارع خود و همچنین ایجاد بازار مناسب فروش ، بهترین خریدار کودهای ورمی کمپوست شما می باشد شرکت به کشت با داشتن سابقه درخشان 4 ساله در صنعت ورمی کمپوست ایران و بدور از مشکلات حاشیه ای این صنعت توانسته خود را در این بازار نگه داشته و یکی از قطبهای اصلی تولید و توزیع ورمی کمپوست در سراسر کشور خود را مطرح کند . ورمی کمپوست تولیدی این شرکت به صورت فله ای و یا در بسته بندی های مختلف 20، 25 ، 40 کیلویی جهت مصارف کشاورزی و گلخانه ای و در بسته بندی های  1و 5 کیلویی جهت مصارف خانگی توزیع میگردد .
 
ورمی کمپوست
فارم ورمی کمپوست به کشت
 
ورمی کمپوست
آبیاری فارم ورمی کمپوست به کشت با استفاده از سیستم مه پاش
 
 
ورمی کمپوست
تولید سالانه 3000 تن کود ورمی کمپوست در کشت و صنعت به کشت
 

کرم خاکی ( ایزینیا فوتیدا )

کرم های ورمی کمپوست با جویدن ته مانده میوه و دفع آن به صورت کود، اجازه ی نشست شیرابه های سمی را نمی دهند و منجر به تقویت مواد آلی خاک و در نتیجه، بالا رفتن کیفیت محصولات کشاورزی می شوند
ادامه مطلب
 

کود گرانوله ورمی کمپوست

این محصول دارای راندمان بالا تر نسبت به کود معمولی ورمی کمپوست دارد و دارای NPK  بالا تر نسبت به سایر کود های آلی و شیمیایی و دارای ظاهری متفاوت به صورت ذرات دایره شکل و گوله مانند که قابلیت استفاده در سایر وسایلات کود پاش زراعی و باغی را دارد که مانند کود شیمیایی اوره قابل استفاده در سایر روش های کود پاشی و مخصوص زراعت و باغ و ... می باشد و دارای قیمتی معادل نصف کود های شیمیایی موجود در بازار و با خاصیت فوق العاده چشم گیر در صنعت کشاورزی می باشد .
ادامه مطلب    
 

سرند ورمی کمپوست

دستگاه سرند انواع کود با کارکرد بالا به میزان 12 تن کود در روز به صورت ویبره برقی و همراه با محل خروج کرم ورمی کمپوست ، کلوخ و سنگ و.... و با ایجاد ذرات 2 میلی متر کود در روز به صورت پاشش توسط کارگر یا لودر و .... و ایجاد کود با کیفیت جهت بسته بندی !!!               
ادامه مطلب                   
 
 

چای کمپوست

شیره یا عصاره ای که از کود ورمی کمپوست خارج میشود و دارای عناصر ریز مغذی فراوان و همچنین بعضی خواص برای مبارزه با برخی افات است را چای کمپوست – Compost tea میگویند . به تعریف علمی تر چای کمپوست عبارتست از مایعی است که از کمپوست تخمیر شده خارج می گردد یا به عبارتی آبی است که بواسطه فعالیت ارگانیسم ها از کمپوست حاصل می شود. 
ادامه مطلب                   
 
 

سیستم راکتوری برای تولید ورمی کمپوست

لیست قیمت دستگاه راکتور ، عکس راکتور ، فیلم کار کردن راکتور
ادامه مطلب                   
 
 

باکتری EM (ای ام) جهت تسریع در عمل آوری ورمی کمپوست

باکتری ای ام حاوی 120 نوع میکرو ارگانیسم سودمند می باشد این تکنولوژی توسط پروفوسور هیگا در ژاپن کشف و 30 سال است که از طریق سازمان جهانی EMRO در بیش از 150 کشور جهان ترویج می گردد این محصول در مزارع و باغها در جهت کیفیت و احیا بافت خاک ، برانگیخته شدن رشد و تولید کمپوست به کار برده می شود . EM با بالانس مطلوب میکرو ارگانیسم ها و تولید مواد بیواکتیو در فرآیند تخمیر به خاک ، گیاه و محیط زیست یاری می رساند .
ادامه مطلب                 
 

بسته تغذیه کرم ورمی کمپوست برای طرح سبدی و پشته ای

این بسته در وزن 25 کیلوگرم می باشد و جهت تغذیه کرم برای طرح تولید سبدی و پشته ای و سیستم های رکتوری و برای 25 تن کود و کرم یا 25000 سبد در هر دوره غذای دهی نحوه مصرف  طرح تولید در سبد :  برای هر سبد می بایست هر دو هفته  یکبار باید یک کیسه 25 کیلویی مصرف شود و به ازای هر سبد 100 گرم استفاده شود .
ادامه مطلب                   
 
 

روغن کرم

یکی از تأثیرات شگفت انگیز فرآورده‌های کرم خاکی در ” روغن کرم”  که منبع سرشاری  از پروتئین ومواد مغذی فراوان دیگر است ، دیده می‌شود. تأثیر روغن کرم خاکی در تقویت و رشد مو و نرم کنندگی پوست و همچنین خاصیت حجم دهندگی،  باعث شده تا شرکتهای تولید کننده محصولات بهداشتی-آرایشی از آن به عنوان یکی از مواد ضروری و اولیه محصولات خود استفاده کنند . امروزه در سراسر جهان از روغن کرم خاکی در صنایع بهداشتی ،آرایشی و همچنین در صنعت داروسازی استفاده میشود .

ادامه مطلب                   
 
 

کرم فریز شده

بعد از جداسازی کرم خاکی جهت فریز یا منجمد کردن ابتدا باید به خوبی شسته شده توسط ماشین آلات مخصوص شستشو تا علاوه بر تمیزی محصول روده شویی نیز در حد مطلوب انجام گیرد و دربسته بندی های شیک آماده عرضه به بازار نمود .
ادامه مطلب                   
 
 

پودر کرم ( کرم خشک شده )

پودر کرم های ورمی کمپوست با داشتن ۷۰ درصد پروتئین خالص و املاح و با جذب بالای ۹۰ درصد در دستگاه گوارش در بسیاری از کشورها مصارف خوراکی انسانی و دامی دارد. مثلا پودر کرم را روی ساندویچ های همبرگرشان می ریزند یا وقتی ملخ را برای سرخ کردن در تابه تفت می دهند، چاشنی اصلی کباب ملخ را از پودر کرم ورمی کمپوست انتخاب می کنند تا ارزش غذایی بالاتری داشته باشد.
ادامه مطلب                   
 
 

ورمی واش

ورمی واش که سرشار از مواد مغذی و میکرو ارگانیسم ها است ، به عنوان یک محلول پاش برگی روی گیاهان اسپری میشود ، ورمی واش دارای ریز مغذی های مفید است که باعث رشد گیاه میشود.یک کود مایع ارگانیک است که باعث حفظ سلامت محیط زیست میشود حاوی بسیاری از میکروب های مفید است که باعث جلوگیری از بیماری های قارچی و میکروبی می شود.
ادامه مطلب                   
 
 

روشهای تولید ورمی کمپوست و پرورش کرم خاکی

تولید کننده بایستی با انواع روش های تولید آشنایی کامل داشته و با توجه به مکان تولید میزان سرمایه گذاری و هدف از تولید ، یکی از روش هایی که تطابق بیشتری با شرایط او دارد را انتخاب نماید. انواع روش های علمی و کاربردی که برای شرایط کشور مناسب است به شرح ذیل است :
ادامه مطلب                 
 

کود سپراتور شده

شیره یا عصاره ای که از کود ورمی کمپوست خارج میشود و دارای عناصر ریز مغذی فراوان و همچنین بعضی خواص برای مبارزه با برخی افات است را چای کمپوست – Compost tea میگویند . به تعریف علمی تر چای کمپوست عبارتست از مایعی است که از کمپوست تخمیر شده خارج می گردد یا به عبارتی آبی است که بواسطه فعالیت ارگانیسم ها از کمپوست حاصل می شود. 
ادامه مطلب                   
 
 
عناوین مرتبط :
 
برچسب ها :