دسته بندی ها

نهال زردآلو

نهال زردآلو

نهال زردآلو
منشا اصلی آن شمال شرق چین می باشد،در آب و هوای معتدل کاشته می شود،نیاز سرمایی آن 300-1000 ساعت در دمای کمتر از 7 درجه سانتی گراد نیاز دارد،گلهای آن در بهار زودتر از بیشتر میوه های دیگر باز می شود،این درخت در اراضی شیبدار قابل رشد است،نسبت به خشکی مقاوم بوده و نمک را تا حدودی تحمل می کند.
این درخت در هوای معتدل گرم بهتر از نقاط دیگر رشد می کند در نقاط سرد باید آن را در مقابل آفتاب کاشت. در زمینهای قابل نفوذ و گرم٬ بهتر از زمینهای رسی و مرطوب رشد کرده و محصول می‌دهد. درخت زردآلو در سال‌های اول رشد و بخصوص در فصل رشد به آبیاری فراوان نیاز دارند. لازم به توضیح است که آبیاری این گیاه به روش کرت بندی نباید صورت گیرد زیرا هم به ریشه‌ها اجازه تنفس داده نمی شود و هم از طریق تماس مستقیمی که طوقه با آب دارد درخت را بیمار می کند .
در باغ زردآلو، فاصله بین این درختان از یکدیگر ۶ تا ۷ متر منظور می گردد پایه های انتخابی برای زردآلو ، بادام و هلو می باشد ولی پایه زردآلو مناسبتر است. تکثیر این گیاه به دو طریق انجام میپذیرد: از طریق کاشت مستقیم بذر از طریق پیوند زدن که شیوه دوم محصول بهتری داده و رواج بیشتری دارد. درخت زردآلو به زخم بسیار حساس است به طوری که در صورت ایجاد کوچکترین زخم، مورد حمله آفات قرار میگیرد. اگر چنانچه پوسته براحتی جدا شود یا اینکه تنه حالت پوکی داشته باشد درخت بیمار است .
کاشت و پرورشِ درختِ زردآلو کارِ آسانی است. آن‌ها آب و هوایِ خنک‌تر را ترجیح می‌دهند و در آن بهتر رشد می‌کنند. اما اگر آب و هوایِ منطقه‌تان آنقدر‌ها هم خنک نیست، نیازی نخواهد بود در موردِ کاشتِ آن‌ها تردیدی به دلتان راه دهید.
 
فروش نهال زردآلو

تکثیرِ درختِ زردآلو

درختِ زردآلو از هسته آن پرورش داده می‌شود، یعنی‌‌ همان شیئِ سنگ مانندی که در وسطِ میوه آن قرار دارد. ۳ تا ۴ سال نیز طول می‌کشد تا گیاه از مرحله نهال بودن به درختی که بارِ میوه می‌دهد، انتقال یابد. مانندِ سایرِ درختانِ میوه مردم دوست ندارند که این مدتِ طولانی را منتظر بمانند؛ آن‌ها به گلخانه‌ها رفته و درخت هایِ جوانِ زردآلو را خریداری می‌کنند و در باغ یا باغچه‌شان می‌کارند. درختانِ کوچکی که در گلخانه‌ها موجودند، دو سال سن دارند. درختِ کوچکی که از گلخانه خریداری می‌کنید به دو سالِ دیگر زمان نیاز دارد تا اولینِ بارِ میوه خود را تولید کند.
نکته مهم: میوه هایِ درختِ زردآلو بر رویِ چوبِ سالِ دوم رشد می‌کنند. این امر را در هنگامِ هرس کردنِ درخت، به خصوص در سال هایِ اولِ زندگی‌اش، مدِ نظر قرار دهید.
آیا تصمیم دارید درختِ زردآلوتان را از هسته آن رشد دهید. در اینجا به شما آموزش می‌دهیم که چگونه این کار را انجام دهید:
ابندا هسته زردآلو را به مدتِ ۲۴ ساعت در آب خیس کنید. هسته را در میانِ دستمال کاغذی‌های مرطوب، ماسه مرطوب و یا کودِ گیاهی مرطوب قرار داده و در ادامه آن را داخلِ یک کیسه پلاستیکی در بسته بیاندازید. سپس آن را حداقل به مدتِ ۱ ماه داخلِ یخچال قرار دهید. پس از یکماه هسته‌تان برایِ کاشت و پرورش در خاک آماده است.

کاشتِ درخت‌های زردآلو

منطقه‌ای را در باغ یا باغچه خود انتخاب کنید که در معرضِ نورِ کاملِ آفتاب قرار دارد. یک چاله عمیق در آن قسمت حفر کنید. در صورتِ امکان مقدار زیادی کودِ کمپوستِ اضافه نشده به آن بیافزایید. آن را به خوبی با خاکِ ساده مخلوط کنید. اگر نهالی که خریده‌اید در گلدان قرار دارد به آرامی گلدان را بشکنید تا بتوانید ریشه‌ها را خارج کنید؛ این کار را به گونه‌ای انجام دهید که به ریشه‌ها آسیبی وارد نشود. اگر ریشه نهال‌تان در پلاستیک است، پلاستیک را درآورید و ریشه‌ها را به آرامی از هم باز کرده و داخلِ گودالی که حفر کرده‌اید، قرار دهید.
سپس داخلِ گودال را با خاک پُر کنید، تا سطحِ خاک به آن قسمت از از گیاه که قبلاً نیز در گلدان با خاک پوشانده شده بود برسد. در صورتِ نیاز می‌توانید خاکِ بیشتری اضافه کنید.

چگونه درختِ زردآلو را پرورش دهیم؟

هنگامی که درختِ زردآلویتان را کاشتید، باید به سرعت رشد کند. توصیه می‌کنیم که نهال را در سالِ اولِ زندگی‌اش به یک تیرکِ قائمِ چوبی ببندید؛ زیرا باد هایِ شدید می‌توانند نهالتان را خم کنند و موجب شوند که تنه آن با زاویه و کج رشد کند. باد‌های بسیار شدید همچنین ممکن است موجبِ نوسان تاب خوردنِ نهال و آسیب دیدنِ ریشه هایِ آن شوند.
به این گیاه در اواخرِ زمستان و اوایلِ پاییز و سپس در هنگامِ میوه دهی تقویت کننده بدهید.
هر بهار قبل از باز شدنِ جوانه‌ها به درختتان، روغن هایِ غیر فعالِ مخصوصِ درختانِ میوه را اسپری کنبد؛ این کار بسیاری از آفات را از بین می‌برد.
ما شدیداً توصیه می‌کنیم که برنامه اسپری کردن هم برایِ جلوگیری از آفات و هم برای بیماری‌های درخت صورت بگیرد. اگر از اسپری هایِ مخصوصِ آفات و یا بیماری‌ها استفاده می‌کنید، دستورالعمل هایِ نوشته شده بر رویِ برچسب را با دقت رعایت کنید. در هنگامِ سمپاشی و اسپری کردن نیز از لباس‌ها و ماسکِ محافظ استفاده کنید.
میوه‌ها را قبل از اینکه کاملاً برسند از درخت جدا کنید. آن‌ها به محضِ چیدن نرم و رسیده می‌شوند. نگه داری و ذخیره سازی میوه‌ای که هنوز سفت است آسان‌تر است. میوه‌ها را در مکانی خنک و خشک و به دور از نورِ آفتاب ذخیره سازی کنید.

هرس کردنِ درختِ زردآلو

همانندِ همه گیاهان، هرس کردنِ درختانِ مستقر شده برایِ سلامتِ آن‌ها مفید است. این کار به محصول دهیِ بیشتر منجر می‌شود. درختِ زردآلو را سالانه در اواخرِ زمستان و یا اوایلِ بهار، قبل از اینکه رشدِ درخت در سالِ جدید آغاز شود، هرس کنید.
ابتدا شاخه هایِ مرده و یا نا‌سالم را از درخت جدا کنید. مناطقی را که در آن رشدِ شاخه‌ها بسیار زیاد است را نیز هرس کنید. این کار به رسیدنِ نور خورشید و جریان یافتنِ هوا به کلِ قسمت هایِ درخت کمک کرده و به سلامت و رشدِ عمومیِ آن کمک می‌کند. شما همچنین می‌توانید شاخه‌ها را به منظورِ شکل دهی به درختتان هرس کنید.
نکته: هنگامِ هرس کردن به یاد داشته باشید که میوه‌ها بر رویِ چوبِ سالِ دوم رشد می‌کنند. بنابراین در سال هایِ اولیه عمرِ درختتان آن را به صورتِ مختصر و سبک هرس کنید تا محصول دهیِ آن را به حداکثر برسانید.
 


انواع نهال زردآلو شرکت به کشت :

نهال زردآلوی قیسی :

نهال زردآلو قیسی
نوعی درشت و مرغوب می باشد، که بصورت خشک شده (برگه) استفاده می شود و قیسی دماوند مرغوبترین نوع زردآلوی ایران است.
زمان رسیدن میوه: نیمه دوم خرداد ماه
عمر اقتصادی: 35 سال
پایه: زردآلوی بذری
نوع مصرف: تازه خوری
تحمل سرمای زمستانی:-20c الی -25c
 
نهال زردآلو قیسی
 
 

نهال زردآلوی شکرپاره :

زمان رسیدن میوه: تیر ماه
عمر اقتصادی: 35 سال
پایه: زردآلوی بذری
نوع مصرف: تازه خوری
تحمل سرمای زمستانی:-20c الی -25c
 
نهال زردآلو شکرپاره
 

نهال زردآلوی پیش رس :

رقم زودرس بوده که اندازه آن متوسط و رنگ آن سفید کرمی بوده است.میوه ی آن شیرین و آبدار و مناسب تازه خوری است.
زمان رسیدن میوه: نیمه دوم خرداد ماه
عمر اقتصادی: 35 سال
پایه: زردآلوی بذری
نوع مصرف: تازه خوری
تحمل سرمای زمستانی:-20c الی -25c
 
نهال زردآلو پیش رس
 

نهال زردآلو قرمز شاهرود :

میوه آن کشیده و درشت و نوک تیز،رنگ پوست زرد گلی بوده و رنگ گوشت میوه آن زرد،شیرین و برای حمل و نقل مناسب است،اواسط تیرماه برداشت آن بوده،میوه ممتاز و مرغوبی دارد.
 
نهال زردآلو شاهرود
 

از دیگر انواع زردآلو میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
 

نهال زردآلو  نادری :

میوه کوچک تا متوسط و نوک تیز دارد،پوست آن صاف و بدون کرک ،پوست و گوشت میوه هردو زرد کمرنگ و طعم خوبی دارد مغز آن شیرین است.
 

نهال زردآلو  جهانگیری :

رقم بسیار مقاوم نسبت به سرمای دیررس بهاره،تا 5- درجه سانتی گراد گلهای آن سرما را تحمل نموده است،میوه آن تخم مرغی،به رنگ زرد و قرمز،گوشت آن زرد پررنگ و در اواخر تیرماه می رسد و مناسب برای تازه خوری و قابلیت انباری مناسبی ندارد.
 

نهال زرد آلو  شیپلی زودرس  :

رقم زودرس بوده که اندازه آن متوسط و رنگ آن سفید کرمی بوده است.میوه ی آن شیرین و آبدار،مغز آن تلخ و مناسب تازه خوری است.
 

نهال زردآلو رکسانا :

رقمی دیررس و منشا آن افغانستان می باشد،میوه های بزرگ زرد با رنگ قرمز دارد،گوشت میوه ترد و ابدار و مغز هسته ی آن شیرین و در برابر سرمای بهاره مقاوم بوده و مناسب برای باغهای متراکم.
 

نهال زردآلو ویکات :

رقمی شاخص از ارقام میانرس،رنگ آن نارنجی تیره،مناسب برای تازه خوری و صنعت کمپوت سازی.
 
نهال زردآلو
 

نهال زردآلو هارکات :

رقمی زودرس و میوه آن سرخ است،مناسب برای تازه خوری،مغز آن شیرین و مقاوم در برابر سرما می باشد.
 

نهال زردآلو هاروجم  :

مناسب تازه خوری،زود رنگ میگیرد،در برابر بیماری لکه قهوه ای مقاوم است.
 

نهال زردآلو تیلتون :

گونه ای قوی و مقاوم نسبت به سرما،دیرگل،دیررس و پربار،میوه بزرگ و تخم مرغی،رنگ آن زرد مقداری صورتی یا قرمز،سفت و ابدار و هسته شیرین دارد و مناسب برای کمپوت سازی.
 

نهال زردآلو مورپارک :

میوه گرد و بزرگ و پوست زرد پرتقالی روشن،از نظرباردهی ضعیف می باشد.


نهال زردآلو رویال :

همانند گونه ی مورپارک،میوه های زرد،سفت و شیرین و آبدار،برای تهیه کنسرو و مناسب برای دسر و مقاومت مناسبی نسبت به گرما دارد.


نهال زردآلو کایشا :

میوه گرد،پوست میوه زرد پرتقالی،شیرین و خوش طعم،گونه ای زودرس و هسته ی آن تلخ می باشد.
 

نهال زردآلو سنت آمبرویز :

رقمی متوسط و دیرس،میوه تخم مرغی بزرگ دارد،پوست میوه زرد پرتقالی و خال های کوچک صورتی دارد،گوشت میوه سفت و آبدار و فوق العاده شیرین می باشد.


نهال زردآلو نیوکاسل :

رقمی زودرس میوه متوسط و زردرنگی دارد گوشت میوه خیلی شیربن و آبدار است.
 
نهال زردآلو
 

نهال زردآلو ویواگلد :

رقمی دیرس،رنگ میوه زردنارنجی،خاصیت فراوری دارد و نسبت به بیماری شانکر باکتریایی حساس است.