دسته بندی ها

نشا گل کلم

نشا گل کلم

 

فروش نشا گل کلم

شرکت به کشت با استفاده از مهندسین متخصص و با بهره گیری از علم روز دنیا اقدام به تولید صنعتی انواع نشا با بالاترین راندمان بهره برداری نموده است لذا گلخانه داران و کشاورزان محترم می توانند نشاء های مصرفی خود را با نازلتری قیمت و بهترین کیفیت از این تعاونی تهیه نمایند.
 
جهت خرید محصولات به صفحه تماس با ما مراجعه بفرمائید
 
 

كلم گل    B.o.var.botrytis از خانواده Brassicaceae نام انگليسي Cualiflower

بومي جنوب اروپا است. در اوايل شبيه كلم پيچ است. بتدريج در وسط برگ ها توده هاي سفيد رنگ گل آذين ايجاد مي شود. مجموعه گل ها دم گل ها و گل آذين قسمت خوراكي را تشكيل مي دهد. سابقه كشت آن طولاني نيست. بهترين شرايط براي پرورش آن شرايط خنك و مرطوب است فوق العاده حساس به خشكي و دماي بالا است. به محض گرم شدن هوا گل ها باز شده و تغيير رنگ مي دهد. بنابراين كيفيت كاهش مي يابد. تا دماي 0C6- را تحمل مي كند. گياهي يكساله است. جهت اينكه گل آذين به خوبي تشكيل شود بايد ابتدا به اندازه كافي رشد رويشي صورت گيرد. اگر در اوايل رشد هوا سرد شود گل داده و پيش از اينكه رشد رويشي تمام شود محصول به شدت ضعيف و كم خواهد بود. دماي مناسب رشد 0C 15-13 و حداكثر 0C 22 است. نياز آبي بسيار بالايي دارد. بنابراين بهتر است در خاك هاي سنگين رسي با هوموس كافي كاشته شود. در PH بالا كمبود بر و در PH پايين كمبود موليبدن رخ مي دهد. از نظر تناوب بايد كلم گل را در اول دوره تناوب قرار داد. پس از برداشت سيب زميني و گوجه فرنگي كه در اواخر تابستان برداشت شوند زمين را شخم زده و كود دامي اضافه مي گردد و پس از رفع خطر و يخبندان مي توان اقدام به كشت كرد. نياز كودي نسبتا بالايي دارد. kg 250-180 ازت در هكتار، kg 280 – 200 پتاسيم ، kg100 فسفر مورد استفاده قرار مي گيرد.

كاشت گل کلم

بيشتر به روش نشاكاري كاشته مي شود. جهت توليد هر 1000 نشاء gr 8 بذر در هر متر مربع كافي است. در ارقام ديررس چون پررشدتر هستند تراكم بذر كمتر در نظر گرفته مي شود. 5-4 گرم بذر در متر مربع خزانه پاشيده مي شود. مدت نگه داري نشاء در خزانه 8-6 هفته است. زمان انتقال نشاء به محل اصلي بستگي به شرايط آب و هوايي دارد. در مناطق معتدل اوايل بهار و در مناطق گرمسيري در پاييز صورت مي گيرد. امروزه به جاي استفاده از خزانه بذر را در گلدان هاي فيبري كاشته و پس از رشد كافي به محل اصلي انتقال مي دهند. اگر شرايط مناسب باشد محدوديتي در زمان كاشت و
پرورش نشا نداريم.

در كشت بهاره به دو صورت :

1- كاشت بذر در اواخر دي و اوايل بهمن و انتقال نشا پس از 6-8 هفته
2- كاشت بذر در اواسط اسفند در زمان انتقال 8-6 هفته بعد و برداشت حدود تيرماه است.
در مناطقي كه تابستان خنك دارند بذر كاري در ارديبهشت ماه و انتقال نشاء 8-6 هفته بعد و برداشت در مرداد ماه انجام مي شود. در كشت پاييزه بذركاري در اواسط خرداد، 8-6 هفته بعد انتقال نشا و برداشت در اواسط شهريور ماه انجام مي شود.

نكاتي در مورد انتقال نشا گل كلم:

40 تا 50 روز پس از كاشت مي توان نشاء را انتقال داد. فواصل كاشت در محل اصلي در ارقام بهاره حدود 50×40 است و ارقام تابستانه 50×50 و ارقام ديررس فاصله كشت بيشتر و 60×50 است.

داشت گل کلم

در كلم گل شرط داشتن محصول كافي در اثر توليد شاخ و برگ با فاصله كشت مناسب مي باشد. اگر عوامل نامساعد مثل سرما رخ دهد پيش از داشتن سطح برگ كافي گل توليد مي شود. كه در اين حالت يا گل آذين رشد نمي كند يا گل هاي كوچك ايجاد مي شود. سرما در اوايل دوره رشد باعث گلدهي بي موقع مي شود. عارضه قهوه اي شدن بيشتر در خاكهاي قليايي و در اثر كمبود بر رخ داده كه برگ ها ضخيم و شكننده مي شوند و روي گل آذين لكه هاي قهوه اي ايجاد مي گردد. طعم آن تلخ مي شود. درمان آن با استفاده از اسيد بوريك kg15-10 در هكتار و بوراكس kg 20-15 مي باشد. بهترين راه مقابله، كاهش PH است. عارضه Whip-Tail و اين عارضه بيشتر در خاك هاي اسيدي رخ مي دهد كه پهنك برگ باريك شده و يا تشكيل نمي شود. روي آن برجستگي و فرورفتگي ايجاد مي شود. در موارد شديد فقط رگبرگها شكل مي گيرند. علت اين عارضه كمبود موليبدن است كه جهت رفع آن تنظيم PH خاك با كربنات كلسيم يا آهك است. استفاده از موليبدات سديم kg 5/1-1 جهت جذب سريعتر محلول پاشي انجام مي شود. زيادي ازت نيز مي تواند باعث كمبود موليبدن شود.

برداشت

برداشت آن تدريجي است. برداشت با چاقو كه گل آذين و يك يا دو برگ همراه آن قطع مي شود. برداشت ديرتر از موعد باعث قهوه اي شدن گل آذين، تلخ شدن و باز شدن گل ها مي شود و در نهايت بازار پسندي خود را از دست مي دهد. برداشت قبل از بازشدن گل ها است در دماي كمتر از 0C  5 و رطوبت حدود 95% مي توان 4 هفته آن را نگهداري كرد.

موارد استفاده گل کلم

كلم گل را به صورت خام، پخته، سرخ كرده، ترشي و يا شور مورد استفاده قرار ميدهند در ۱۰۰ گرم كلم گل تازه حدود ۷۰ ميلي گرم ويتامين C، مقداري كاروتين، ويتامين B۱- K –B۲ و املاح معدني به ويژه پتاسيم وجود دارد كلم گل داراي مقاديري پروتئين و كربوهيدرات نيز است.

شرايط آب و هوايي :

شرايط آب و هوايي شبيه كلم پيچ است به نظر ميرسد نقش عامل دما درتوليد كلم گل بيش از عوامل فتوپريود و رژيم آبياري است. كلم گل نيز همانند ساير كلمها گياه فصل خنك است و نسبت به دماي پايينتر از۴ و بالاتر از ۳۸ درجه سانتيگراد حساس است. دماي مناسب براي اين گياه ۲۷ درجه با طيف حرارتي بين ۷ ـ ۲۹ درجه سانتيگراد است. رشد و نمو مجموعه خوراكي كلم گل تابع شرايط دما قرار ميگيرد. افزايش آن تا مرز ۲۲ درجه سانتيگراد افزايش رشد را در پيدارد. وزن قسمت خوراكي بستگي به ارقام مختلف اين گياه دارد و با افزايش مقدار برگ در گياه افزايش مييابد. بنابراين هرگونه اختلالاتي در رشد و نمو برگ طي دوره رشد ميتواند بر وزن قسمت خوراكي تأثير گذارد.رشد و نمو كلم گل پس از بذرپاشي درخزانه طي چهارمرحله زير انجام ميگيرد:
۱. مرحله پرورش نشاء
۲. مرحله رويشي كه طي آن رشد و نمو برگها تا دماي ۲۲ درجه سانتي گراد حاصل مي گردد.
۳. بهارش كه به مرحله رويشي پايان مي دهد.
۴. رشد قسمت خوراكي كه با افزايش دما تا حدود ۲۲ درجه سانتي گراد سرعت مي يابد.

مكانيزاسيون ـ عمليات خاك ورزي ـ كاشت، داشت و برداشت گل کلم :

كلم گل نسبت به كمبود آب و سله بستن خاك بسيار حساس است از اين نظر خاكهاي سنگين با مواد آلي كافي كه ظرفيت آبي خوبي دارند براي زراعت اين گياه در نظر ميگيرند زمينهاي آبگير و يا خشك باعث ميشود كه قسمت خوراكي آن زودتر ازموعد مقرر تشكيل شودو به علت عدم جذب مواد غذايي كافي، مجموعههاي كوچك و تحليل رفته توليد شود.
براي انواع زودرس خاكهاي سبك و يا هوموسي با آب كافي مناسب است. انواع تابستانه و پاييزه را ميتوان در خاكهاي با تلاقي و رسي نيز كشت نمود.
احتياجات غذايي كلم گل بسيار زياد است علاوه بر كود حيواني مي توان نسبت به تنوع واريته و جنس خاك مقاديري حدود ۱۸۰ كيلوگرم ازت، ۹۰ كيلوگرم p۲o۵ و ۲۷۰ كيلوگرم k۲o در هكتار توصيه نمود. كودهاي ازته به صورت سرك در ۳ نوبت داده مي شود. در مناطقي بابارش زيادكود ازته بيشتري درنظر ميگيرند.
در طي دوره رشد و نمو اين گياه علاوه بر وجين و آبياري ، از آنجايي كه در موقع پيدايش گل ، آفتاب رنگ سفيد آنرا تيره و يامتمايل به زرد ميكند، لذا بايد كلم گل را از تابش مستقيم و نور شديد خورشيد حفظ كرد . اين عمل را سفيدكردن گلكلم مينامند با بستن انتهاي برگها به نحوي عمل مي شود كه گل گياه بين برگها و دور از تابش مستقيم آفتاب قرارگيرد.
عمل برداشت در چندين مرحله انجام ميگيردو معمولاً بين ۲ ـ ۳ بار در هفته است. ميزان عملكرد شبيه كلم پيچ است. كلم هاي تابستانه و پاييزه را ميتوان در دماي صفردرجه سانتيگراد و رطوبت نسبي۹۰ درصد بين ۴ تا ۸ هفته انبار كرد.
ـ جداشدن گلهاي خوراكي از همديگر و يا به وجود آمدن تعدادي برگ در مجموعه خوراكي، اين دو عارضه زماني بوقوع مي پيوندد كه دماي محيط بالا باشد ( اواخر تابستان )
ـ زردشدن ( كاراتونوئيد ) و بنفششدن ( آنتوسيانين ) كلم گل بستگي به ارقام مختلف متفاوت است و به علت عدم پوشش كافي قسمت خوراكي و در معرض قرار گرفتن آن به نور ايجاد مي شود.
ـ تشكيل گلهاي خوراكي كوچك كه براثر اختلالاتي در رشد و نمو برگها حاصل ميشود اين عارضه زماني بوجود ميآيد كه از نشاء هاي بزرگ استفاده شود.
ـ قهوه اي شدن كلم گل پس از برداشت محصول كه بر اثر تابش اشعه ماوراي بنفش روي آن ايجاد ميشود از اين نظر نبايد پس از برداشت محصول آنها را در مزرعه و بدون پوشش نگهداري كرد زيرا يك تابش ۲ ـ ۳ ساعته ميتواند موجب خسارت گردد.