دسته بندی ها

نشا کاهو

نشا کاهو


 
 

فروش نشا کاهو

شرکت به کشت با استفاده از مهندسین متخصص و با بهره گیری از علم روز دنیا اقدام به تولید صنعتی انواع نشا با بالاترین راندمان بهره برداری نموده است لذا گلخانه داران و کشاورزان محترم می توانند نشاء های مصرفی خود را با نازلتری قیمت و بهترین کیفیت از این تعاونی تهیه نمایند.
 
جهت خرید محصولات به صفحه تماس با ما مراجعه بفرمائید
 
 

بررسی کامل کشت کاهو

شرایط آب و هوایی در کشت کاهو

کاهو یکی از سبزیهای فصل خنک است. کاهو به درجه حرارت بالا بسیار حساس است. بطوری که در دمای بالا نوک برگها دچار آفتاب سوختگی می‌شود. کاهو جزو سبزیجاتی است که در تمام طول سال به شرط مناسب بودن آب و هوا قابل کشت است. نیاز آبی بوته کاهو علی رغم حجم کم بوته نسبتا زیاد است. کمبود آب موجب خشک شدن حاشیه برگها می‌شود. اگر بوته‌های کاهو با تراکم بیشتر کاشته شوند یکدیگر را در مقابل کمبود آب محافطت می‌کنند و همزمان از تبخیر رطوبت خاک جلوگیری می‌شود.

خاک مناسب برای کشت کاهو

کاهو در انواع مختلف خاکها قابل کشت و پرورش است و بهترین نتیجه را در خاکهای شنی لوحی و سیلت لوحی خواهد داشت به شرط اینکه از مواد آلی غنی باشد. بهترین کود برای خاک کاهو ، کود فسفره و کود پتاسه می‌باشد. فسفر در رشد ریشه و پتاسیم در تردی برگها نقش دارد. در مورد کاهو از مصرف کود حیوانی تازه باید خود داری شود.

روش کشت کاهو

معمولا کاهو را نشا می‌کنند. برای خزانه گیری یک هکتار کاهو حدود 400 - 300 گرم بذر کافی است. این مقدار بذر در30 تا 40 مترمربع زمین خزانه کاشته می‌شود. زمان انتقال نشای کاهو به زمین اصلی هنگامی است که بوته ها 4 - 3 برگه شده‌اند که در 8 - 6 هفته طول می‌کشد.

مراقبت‌های زراعی کاهو

- سله شکنی (ندم کردن خاک پای بوته) و مبارزه با علفهای هرز: چون ریشه کاهو سطحی است بنابراین سله شکنی باید خیلی سطحی باشد. کاهو قدرت مقاومت با علفهای هرز را ندارد بنابراین مزرعه کاهو در اوایل رشد باید توسط ماشین کولتیواتور ، علفهای هرز آن را از بین می‌برد.
- کود دهی : مقدار120 - 100 کیلوگرم ازت خالص در 3 - 2 نوبت الزامی است.
- آبیاری: مزرعه کاهو احتیاج به آبیاری شدید دارد. بنابراین هیچ موقع نباید مزرعه کاهو کاملا خشک شود و بهترین روش آبیاری ، آبیاری بارانی و سیستم نشتی است.

نحوه برداشت کاهو

برداشت کاهو با ابزارهای تیغدار دسته بلند صورت می‌گیرد. این ابزار بوته کاهو را از یکی دو سانتیمتری خاک قطع می‌کند. بعد از برداشت برگهای آفت زده را کنار گذاشته و بوته‌ها را در صندوق‌های چوبی با کارتن مقوایی بسته‌بندی می‌کنند.

انبار کردن کاهو

کاهو را می‌توان در دمای صفر درجه سانتیگراد برای مدت 4 - 3 هفته در سردخانه نگه داری کرد.

ارزش غذایی کاهو

کاهو سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی است. علاوه بر آن به علت دارا بودن سلولز زیاد ، حرکات دودی روده‌ها را آسان می‌سازد. در رژیم‌های لاغری به علت کالری بسیار کمی که دارد از اهمیت زیادی برخوردار است. کاهو دارای مقدار زیادی آهن - فسفر - کلسیم - سدیم است.

انواع کاهو

کاهوی پیچ‌گرد

برگهای این نوع کاهو بطور بسبتا فشرده روی هم قرار می‌گیرند. برگهای داخلی سفید رنگ و برگهای بیرونی سبز رنگند. یکی از بهترین ارقام کاهو برای انتقال به مناطق دور می‌باشد.

کاهوی پیچ معمولی

این نوع کاهو ایستاده است و شاید ارتفاع بوته به 40 - 30 سانتیمتر برسد. برگهای بیرونی سبز و نرم بوده و برگهای داخلی سبز مایل به سفید بوده که لطیف و شکننده است. این نوع کاهو در ایران استفاده زیادی دارد.

کاهوی پرک یا کاهوی برگ

در این نوع کاهو برگها روی همدیگر قرار نمی‌گیرند و از همدیگر جدا هستند. برگها حالت شکنندگی ندارد و لبه‌های آنها حالت دندانه‌دار دارد. این نوع کاهو در ایران طرفدار چندانی ندارد و به آن کاهوی برگ نرم هم گفته می‌شود. رنگ برگها هم سبز روشن است.

کاهوی ساقه

در این نوع گاهو ساقه آن قابل استفاده است ولی گاها برگهای لطیف و کوچک آ نیز مورد مصرف واقع می‌شوند. این نوع کاهو در ایران مورد استفاده ندارد.

علوم مرتبط با کاهو

- تاکسونومی: گیاه کاهو بر حسب خویشاوندی با سایر گیاهان رده بندی می‌شود و جایگاه گیاه کاهو از نظر رده بندی در سطح گونه مشخص می‌شود.
- مورفولوژی: تنوع ریختگی گیاه کاهو مطالعه می‌شود به عبارتی مطالعه تنوع ریختی گیاه کاهو باعث می‌شود تا بدانیم که با شرایط متفاوت در زیستگاههای مختلف سازگاری این گیاهچگونه صورت می‌گیرد.
- آناتومی: ساختمان داخلی گیاه کاهو مطالعه می‌شود.
- مورفوژنز: از ابتدای تشکیل سلول تخم کاهو تا بوجود آمدن شکل کاهو بررسی می‌شود.
- فیزیولوژی: نحوه کار و فعالیت گیاه کاهو از سطح اندامکهای درون سلول تا بافتها - اندامها و خود گیاه کاهو مطالعه می‌شود.
- سیتولوژی: به مطالعه درباره رشد - تولید مثل و رفتار سلول گیاه کاهو می‌پردازد.
- اکولوژی: به مطالعه چگونگی سازش گیاه کاهو با محیط و ارتباط آنها با یکدیگر می‌پردازد.
- ژنتیک: چگونگی انتقال صفات وراثتی و عوامل انتقال دهنده و ساختار شیمیایی این عوامل را در گیاه کاهو بررسی می‌کند
 
کاهو گیاهیست یک ساله ، این گیاه از حوالی اروپای ساحلی یا آسیای مرکزی به نقاط دیگر جهان منتقل شده است .گروهی از محققین معتقدند که مبداء اصلی آن هندوستان می باشد .
کاهو ، دارای ویتامین : آ،ب،ث و مواد دیگری مانند : ید ، آهن ، فسفر، منیزیم ، روی ، منگنز و مس می باشد .کاهو دارای برگ های کشیده و قاشقی شکل صاف و بدون کُرک می باشد .این گیاه به صورت خام در سالاد و به عنوان سبزی مصرف می شود .

آب و هوا و خاک :

این گیاه به آب و هوای معتدل مایل به سرما نیاز دارد .در مازندران ، در شهریورماه و مهرماه کشت می شود . محصول آن از اوایل بهمن ماه تا اواخر فروردین ماه بدست می آید .
در نواحی سرد که دارای تابستان ملایمی باشد ، می توان کاهو را در اسفندماه کاشت ولی اگر کشت کاهو با گرما مصادف گردد ، ساقه های میانی آن بلند شده به گل می نشینند .
کاهو گیاهیست پُر توقع و بایستی قبل از کاشت حداقل در هر هکتار ۲۰ تن کود حیوانی پوسیده و ۲۰۰ کیلو فسفات دامونیم و ۱۰۰ کیلو گرم پتاس داده شود .
انواع کاهو عبارتند از : کاهو بابلی ، کاهو دولابی که در ایران کاشته می شود و اخیرا کاهوی پیچ و کاهوی گرد نیز کشت و مصرف می شود .
در اروپا انواع متنوعی از آن کاشته می شود . انواع کاهو در آب و هوای مختلف قابل کشت است .
برای مثال : بعضی از انواع آن به گرما مقاوم هستند و در مقابل سرما حساسیت نشان می دهند .
برعکس بعضی از ارقام آن در مقابل سرما مقاوم و در برخورد با گرما حساسیت نشان می دهند .
اقسامی که به گرما مقاومت می کنند دارای برگ های ضخیم تر بوده و طعم گس مایل به تلخی دارند .

روش کاشت کاهو :

این گیاه به دو روش کشت می شود :

۱ ) خزانه کردن : این روش به دو صورت انجام می گیرد .

الف ) بذر کاهو را روی خطوطی به فاصله ۱۰ سانتیمتر در زمین اصلی می کارند و پس از جوانه زدن و زمانی که گیاه ۳ برگه شد آن را به خزانه دوم که فاصله ردیف ها از یکدیگر ۲۰ سانتیمتر باشد منتقل و به فواصل ۱۰ سانتیمتر از یکدیگر نشا می کنند .
زملانی که بوته ها ۵ تا ۶ برگه شدند ، آنها را به زمین اصلی که فاصله ردیف ها از یکدیگر ۵۰ تا ۶۰ سانتیمتر باشد ، منتقل و به فاصله ۲۰ تا ۲۵ سانتیمتر از یکدیگر می کارند .
ب) در این روش پس از آن که بوته های جوان در خزانه اول ۳ برگه شدند آنها را مستقیما به زمین اصلی منتقل نموده و بفاصله ۲۰ تا ۲۵ سانتیمتر از یکدیگر روی ردیف هایی به فاصله ۵۰ تا ۶۰ سانتیمتر از هم می کارند .
نکته مهم و قابل توجه آن است که دقت شود اگر خزانه کوُش گرم و یا شاسی باشد چون دارای حرارت مناسب است ، پس از انتقال بوته ها به زمین اصلی صدمه ای به گیاه وارد نشود .
زیرا هوای آزاد حرارت مناسب خزانه را نخواهد داشت ، بنابراین روش اول تا حدود زیادی این مشکل را حل می نماید .

۲ ) کاشت کاهو در زمین اصلی :

علت اساسی خزانه کردن گیاه آن است که چون کاهو گیاه پُرتوقعی است، در زمین کوچکتر تامین مواد غذائی و مراقبت های زراعی ارزانتر و آسانتر انجام می شود ، به خزانه کردن می پردازند.
ولی اگر بخواهند در زمین اصلی اقدام به کشت کنند ، عملیات وجین کردن و تُنُک نمودن گران تمام می شو.د .
به همین دلیل از گیاهان دیگری مانند : تربچه و پیازچه کمک می گیرند و آنها را باهم می کارند تا در زمانی که این گیاهان برداشت می شوند ، عملیات وجین کردن و تُنُک کردن هم خود بخود صورت گیرد و چنانچه نقاطی از زمین تُنُک و نقاطی دیگر انبوه باشد ، از نقاط انبوه تر بوته ها را خارج ساخته و در نقاط تُنُک تر نشاء نمایند .
بهترین روش کاشت در زمین اصلی ، روش خطی ( ردیفکاری ) است و درکشت های وسیع این عمل را با ماشین بذرافشان انجام می دهند .کاهو به وسیله بذر کشت و تکثیر می شود .
بذر آن دارای برجستگی و به دو رنگ سیاه و سفید است و در یک کیلو گرم حدود یک میلیون دانه یافت می شود .
برای آن که بذر کاهو متراکم کاشته نشود بهتر است که بذر را با ۵ برابر حجم خود خاک نرم و یا ماسه مخلوط نموده و در زمین بپاشند .

بذرگیری کاهو :

برای آن که بذر سالم و قوی بدست آید ، بین بوته های کاهو آنهائی را که بهتر هستند انتخاب نموده و در اوایل فروردینماه در زمینی که آماده شده ( زمین انتخابی برای هر نوع از کاهو ، بایستی جداگانه در نظر گرفته شود و توجه بنمایند که انواع مختلف مانند : کاهو پیچ یا کاهو دولابی و غیره را باهم مخلوط نکارند ) مجددا می کارند .
فاصله بین این بوته ها ۵۰ تا ۶۰ سانتیمتر از یکدیگر مناسب است .
اواخر اردیبهشت ماه بوته ها بزرگ شده و به گل می نشینند و بذر آنها در ماههای خرداد و اوایل تیرماه کاملا می رسد .
آنگاه ساقه های حامل بذر را قطع نموده دسته کرده و در محلی سایه خشک می کنند ، سپس آنها را با ملایمت تکان داده ( می کوبند ) تا بذرها جدا شوند .
گروهی از متخصصین و افراد با تجربه معتقدند که بذر دوساله کاهو برای کشت بهتر از بذر یک ساله آن می باشد .
 
نشاء کاهو
 
نشاء کاهو
 
 
 
 
 
نشاء کاهو
 
نشاء کاهو
 
نشاء کاهو
 
نشاء کاهو
 
کاشت نشاء کاهو
 
نشاء کاهو