دسته بندی ها

قارچ کش كوپراكسي كلرايد

قارچ کش كوپراكسي كلرايد WP35% : Copper oxychloride WP35%

 این قارچکش در بازار با نام تجاری  کوپراكسي کلراید  ( Copper oxychloride(WP35% موجود است.  كوپراكسي كلرايد قارچكش و باكتري كش از گروه تركيبات مسي بوده كه بصورت پودر قابل اختلاط با آب (WP35%) جهت كنترل طيف وسيعي از پاتوژنها استفاده مي‌شود. اين تركيب در آب و حلالهاي آلي به مقدار كم حل مي‌شود ولي در اسيدهاي قوي معدني با توليد نمك حل مي‌شود. در محیطهای خنثی بسیار پایدار است. كوپراكسي كلرايد براي پستانداران و انسان سميت ضعيفي داشته و براي زنبور عسل و ماهيها نیز بی خطرمی باشد.

مكانيسم اثر قارچ کش كوپراكسي كلرايد WP35% :

کوپراكسي کلراید قارچكش و باكتري كش حفاظتي بوده و بعلت ميل تركيبي بالايي كه با گروه كربوكسيل و آمين دارد با پروتئينها واكنش داده و بعنوان يك عامل بازدارنده آنزيم عمل مي كند، این ترکیب جذب اسپورهای در حال جوانه زنی شده و تا زمانیکه غلظت آن به حد کشندگی اسپور رسید موجب نابودی آن می گردد، ولی عمده اثر آن در ممانعت از جوانه زنی اسپورها و رشد قارچ است.

موارد مصرف قارچ کش كوپراكسي كلرايد WP35% :

کوپراكسي کلراید به منظور كنترل بيماريهاي مختلفي نظير بلايت، سفيدك دروغي، زنگ و انواع لكه برگيها روي طيف وسيعي از محصولات كشاورزي مثل انگور، زيتون، درختان ميوه دانه دار و هسته دار، مركبات، موز، چاي، سيب زميني، گوجه فرنگي، چغندر، كرفس، هويج و … قابل استفاده است، مزیت این سم نسبت به ترکیب بردو سهولت در استفاده و خطر کمتر آن است. کوپراكسي کلراید چون کمتر در آب حل می شود گیاهسوزی کمتری دارد.

سازگاري و اختلاط :
کوپراكسي کلراید در دز توصيه شده روي گياهان مذكور گياهسوزي ندارد، به استثناي هويج و سيب زميني كه در برخي شرايط ايجاد گياهسوزي مي‌كند. روي برخي از واريته هاي سيب ممكن است ايجاد زنگار كند.اختلاط این ترکیب با ترکیبات جیوه ای، DNOC ، لایم سولفور و قارچکشهای آلی گوگردی یا  دیتیوکارباماتها(تیرام، زیرام، فربام، واپام، نابام، مانب، زینب، پروپینب و مانکوزب) نیاز به آزمایش مخلوط حاصله دارد. در محيطهاي خنثي بسيار پايدار ولي در برابر حرارت به صورت مخلوط با ساير قارچكشها و حشره كشهاي خنثي يا كمي قليايي تجزیه شده و اکسید تولید می شود.  کوپراكسي کلراید اگر طولانی مدت در معرض آهن و ساير فلزات باشد ایجاد خورندگي می کند.

توجه :  موارد توصیه شده، از منابع معتبر و مختلف خارجی و داخلی(کتب ، مقالات و بروشورها) استخراج گردیده  و صرفا به منظور آشنایی کارشناسان و کشاورزان محترم با جنبه های مختلف کاربرد این سم می باشد. لذا پیشنهاد می شود که همیشه توصیه سازمان حفظ نباتات را در اولویت قرار دهند. در مورد توصیه های فنی  شرکت اكسير كشاورزی نیز انجام آزمایش قبلی در سطح کوچک قبل از مصرف  توصیه می گردد. در ضمن مسائل و نكات مذكور كلي بوده و بستگي به شرايط محيطي و امكانات موجود دارد. چون شرکت توليد كننده از نحوه شرايط نگهداري، زمان مصرف، مقدار دز مصرفي، چگونگي  مصرف، شرايط جوي محيط و اختلاط آن با ساير سموم و تركيبات شیمیایی توسط مصرف كننده بي اطلاع مي‌باشد، لذا هيچگونه مسئوليتي متوجه تولید کننده نمي‌باشد.
 
موارد توصيه  کوپراكسي کلراید در كشاورزی

نام محصول

نام بيماري

مقدار مصرف

درختان ميوه دانه دار و هسته دار

آتشك درختان ميوه دانه دار-
شانكر باكتريايي درختان ميوه هسته دار

2 در هزار

پوسيدگي فيتوفترايي درختان ميوه

5  در هزار

پيچيدگي برگ هلو- شانكرسيتوسپرايي-
بيماري غربالي درختان ميوه هسته دار

5-3  در هزار

گردو

بلايت (پوسيدگي مغز) گردو- آنتراكنوز (لكه سياه) گردو

5-3  در هزار

بادام

ملكه آجري بادام

3   در هزار

مركبات

شانكر باكتريايي ليمو

1  در هزار

سرخشكيدگي مركبات

5  در هزار

گموز مركبات

1 درصد (دوغاب به بافت خشبی )

پسته

گموز

5 درصد (دوغاب به بافت خشبی )

نخيلات

پوسيدگي گل آذين خرما (خامج)

2  در هزار

سيب زميني

سفيدك دروني سيب زميني

3  در هزار

سبزي و جاليز

سفيدك دروني سبزي و جاليز

3-3/5 در هزار (2/5-2كيلوگرم در هكتار)

سفيدك پودري گوجه فرنگي

3  در هزار